Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Recepti

Recepti - posljednji objavljeni

Rezanci sa gljivama Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.
Pečeni varganji Varganje pripremimo, prerežemo ih po dužini, operemo i ocijedimo, uvaljamo ih u brašnu, u razmućenom jajetu koje smo posolili i pobiberili i u mrvicama.
Pohovani smuđ Ribu očistite, operite, odrežite joj glavu, rep i peraje.
Zatim je presjecite na pola, odvojite meso od kosti i isjecite na šnicle debljine 2 cm.
Pržena deverika Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Tjestenina sa pavlakom i jogurtom U zdjeli izmiješamo  jogurt, mileram, svježi sir, jaja i sol. Manju tepsiju dobro premažemo sa maslacem i u nju poredamo ocijeđene tjestenine.
Mafini sa jogurtom i narančom Pećnicu odmah uključimo na 180 º C da se dobro zagrije. Naranču peremo vrućom vodom i dobro obrišemo kuhinjskom krpom. Narendamo koricu i iscijedimo sok.
Bamja Bamju na koncu staviti u lonac, doliti vode da je prekrije i sipati kašiku sirćeta. To prokuhati ocjediti i skinuti bamju sa konca.
Koktel od paradajza U čaši za mješanje pomiješamo zajedno s ledom 2/3 soka od paradajza, 1/3 soka od limuna i malo soli i bibera.
Riblji fileti za sladokusce Filete poprskamo sokom od limuna, pospemo solju i biberom. U tavi rastopimo maslac, dodamo isjeckan luk i začinsko bilje i na to stavimo ribu.
Čorba od luka Luk krupno izrežemo i propržimo svijetložuto na vrućem maslacu, zalijemo sa 1l vode u kojoj smo otopili dvije mesne kocke i kuhamo otprilike 15 minuta.

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013