Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Tuzlanska torta

Tuzlanska torta

Objavljeno 03.12.2009 u 22:34:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 20159 puta

Filom premazati dvije kore, a treću premazati džemom od kajsija

Način pripreme

Biskvit
Umutiti 300g šećera sa 5 žumanaca, dodati 300g mljevenih oraha 300g brašna i zamijesiti. Peći u okruglom plehu na temperaturi oko 200C.
Presjeći na tri kore.

Fil
Pomiješati 150g šećera, 150g margarina, 150g, čokolade, šolju mlijeka i kesicu vanilinog šećera, kuhatu da provri, skinuti sa vatre i ohladiti.

Filom premazati dvije kore, a treću premazati džemom od kajsija, potom staviti čokoladnu glazuru.

Glazura
200g čokolade za kuhanje istopiti sa 100g šećera, 100ml vode i parče putera.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
300g
šećera
300g
mljevenih oraha
300g
brašna
pet
žumanaca
Fil
150g
šećera
150g
margarina
150g
čokolade
jedna
šolja mlijeka
jedna
kesica vanilinog šećera
-
džem od kajsija
Glazura
200g
čokolade za kuhanje
100g
šećera
100ml
vode
-
parče putera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
emina69 (02.07.2011 23:16:33)
Bilo bi fino kada bi objavljivali tačne recepte! Pokušajte vi izmiješati žumanjke, šećer, brašno i orahe u kompaktnu smjesu! Ja sam upravo pokušala i sve je završilo u kanti za smeče. Da li možda orasi idu u fil a ne u koru?! Da li treba u bisk

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013