Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Tuzlanska čorba

Tuzlanska čorba

Objavljeno 27.09.2009 u 18:36:27 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 16222 puta

Mljeveno meso zajedno s naribanim lukom i mrkvom( narezanom na tanke rezance ) kuhamo u vodi  oko 15  minuta.

Način pripreme

Mljeveno meso zajedno s naribanim lukom i mrkvom (narezanom na tanke rezance ) kuhamo u vodi  oko 15  minuta. Čorbu maknemo sa vatre, posolimo je i umješamo žumanjak. Dodamo suho aromatično bilje i malo crvene paprike. Dok je topla izribamo punomasnog trapista sira i dodamo kašiku domaćeg kajmaka. Uz čorbu služimo hljeb integralni sa zrnevljem. Po želji dodamo ljutu papriku sviježu nasjeckanu na kolutiće.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tuzlanska čorba
1000ml
vode
200g
mljevene junetine
jedna
mrkva srednje veličine
jedna
glavica luka
malo
soli
dva
žumanjka
jedna
kašika začinskoga bilja
malo
sira trapista
jedna
kašika domaćeg kajmaka
jedna
po želji ljuta paprika
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013