Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Teleća koljenica na ražnju

Teleća koljenica na ražnju

Objavljeno 29.09.2009 u 17:24:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Mezetluci Meso Google+ account

Recept je pregledan: 19443 puta

Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.

Način pripreme

Koljenicu operemo, obrišemo i nataknemo na ražanj. Pričvrstimo je kopčama ili odgovarajućim korpicama, malo posolimo i premažemo uljem.

Ražanj uglavimo u ugrijanu rernu i pečemo koljenicu otprilike 90-110 minuta, zalivajući je u međuvremenu pivom i uljem.

Sok od pečenja možemo servirati uz pećenu koljenicu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

teleća koljenica na ražnju
dvije
koljenice bez zglobova
malo
soli
malo
bibera
malo
ulja za premaz
malo
piva za premaz
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013