Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sitni ćevap

Sitni ćevap

Objavljeno 17.10.2009 u 16:20:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Meso Google+ account

Recept je pregledan: 26745 puta

Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...

Način pripreme

Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk nasjeckajte, ugrijte ulje i u nju dodajte luk, peršun, celer, so, biber i komadiće junetine.

Dinstajte sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrče. Smanjite temperaturu, dodajte crvenu papriku i pradajz sos.

Kada je meso izdinstano, sve zalijte vodom i pustite da prokuha. Dinstajte dok meso ne bude mekano.

Poslužite uz kuhanu rižu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 6 osoba
800g
junetine
150g
crvenog luka
100ml
ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike slatke
pola
glavice bijelog luka
malo
lista od celera
malo
lista od peršuna
dvije
kašike koncentrata paradajza
malu
kašikicu bibera u zrnu
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013