Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Širden, bumbar

Širden, bumbar

Objavljeno 09.11.2009 u 19:02:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Iznutrice Janjetina, i teletina Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 30307 puta

Jagnjeće iznutrice obarite i isjecite na sitno, dodajte nakratko obarenu rižu...

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice obarite i isjecite na sitno, dodajte nakratko obarenu rižu, mrkvu, peršun, luk (sitno izriban), so, biber i crvene paprike po želji.

Sve zalijte s 2 fildžana ulja. Nadijevajte tako da plućnu maramicu stavljate u kutljaču i smjesu na maramicu.

Kada je kutljača puna, savijte maramu tako da se nadjev ne vidi, a dobijene loptice redajte u pleh. Pecite dok se maramica ne zarumeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

širden, bumbar
jedna
janjeća iznutrica ( srce, pluća, jetra )
-
janjeća plućna maramica
150g
riže
jedna
mrkva
jedan
peršun
jedna
glavica crvenog luka
tri
čehna bijelog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike
dva
fildžana ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013