Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šaran

Šaran

Objavljeno 08.04.2010 u 12:17:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Mezetluci Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 25580 puta

...položimo ga okomito u tepsiju...

Način pripreme

Šarana očistimo (pazeći da ne oštetimo žuč), isperemo, iznutra posolimo, stavimo u otvor jedan oguljen sirov krumpir i položimo ga okomito u tepsiju za pečenje koju smo obložili alu-folijom.
Prelijemo ga crvenim vinom koje smo razrijedili vodom, dodamo luk i začine i dinstamo u već zagrijanoj rerni 35 do 45 minuta na temperaturi oko 250C stepeni.
Kad se leđna peraja može lako otkinuti, šaran je gotov.
Sok koji je nastao dinstanjem možemo po potrebi pasirati i zgusnuti maslacom i brašnom.
Prilikom serviranja ribu prelijemo tim umakom i ukrasimo kriškama limuna.
Serviramo s dinstanim šampinjonima i kuhanim slanim krompirom.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šaran
jedan
veći šaran ili 2 manja
1-2
krompira
250ml
crvenog vina
250ml
vode
malo
soli
malo
bibera
pet
manjih glavica crvenog luka pola
malo
bibera u zrnu
40g
maslaca
30g
brašna
-
komadići limuna s korom
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013