Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Rižot s teletinom

Rižot s teletinom

Objavljeno 05.05.2010 u 12:53:16 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Od žitarica Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 30752 puta

Na vrući maslac stavite isjeckan luk...

Način pripreme

Luk sitno isjeckajte, a teletinu izrežite na manje kockice.

Na vrući maslac stavite isjeckan luk i miješajte dok ne postane staklast, zatim dodajte teletinu i dinstajte na umjerenoj temperaturi postepeno dolijevajući male količine tople vode.

Kad je meso napola gotovo, ostavite ga još da se malo zaprži.
Zatim dodajte malo crvene paprike, so, kocku za supu, opranu rižu i zalijte s vodom toliko da sve prekrije oko 2cm iznad rižota.
Ostavite da kuha na umjerenoj temperaturi dok riža ne omekša (ali ne smije se prekuhati).

Zatim umiješajte pomoću viljuške sjeckani peršunov list, pospite parmezanom i poslužite.

Dobro pripremljen teleći rižot mora biti sočan, a sadržati samo malo tekućine.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rižot s teletinom
400g
riže
150g
luka
350g
teletine bez kosti
90g
maslaca
dvije
kašikice crvene paprike
jedna
kocka mesne supe
vezica
peršunova lista
40g
sira parmezana
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013