Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riža sa pilećim jetricama

Riža sa pilećim jetricama

Objavljeno 08.01.2010 u 17:56:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Od žitarica Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 20339 puta

Zatim umiješajte izrezane jetrice...

Način pripreme

Isjeckani luk svijetlo propržite na ulju, dodajte na kolutiće izrezanu mrkvu, pa kratko prodinstajte.

Zatim umiješajte izrezane jetrice, so sa dodatkom suhog povrca i dinstajte dok sve ne omekša.
Pred kraj kuhanja stavite paradajz.

Posebno skuhajte u slanoj kipućoj vodi rižu. Ocijeđenu rižu pomiješajte s pripremljenim jetricama, po potrebi začinite biberom i soli i pospite listom peršuna.

Rižoto oblikujte pomoću kutlače (koju umočite u vruću vodu) u kupčiće, koje složite jedan do drugog na odgovarajući tanjur. Ukrasite ih zelenim peršunom i kriškama paradajza, te poslužite s parmezanom i zelenom salatom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Riža sa Pilećim jetricama
300g
riže
četiri
kašike ulja
jedna
glavica crvenog luka
100g
mrkve
250g
pilećih jetrica
jedna
kašika vegete
jedna
kašika koncentrata paradajza
malo
lista peršuna
-
parmezan za posipanje
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013