Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Riblji fileti za sladokusce

Riblji fileti za sladokusce

Objavljeno 30.09.2009 u 18:53:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 9579 puta

Filete poprskamo sokom od limuna, pospemo solju i biberom. U tavi rastopimo maslac, dodamo isjeckan luk i začinsko bilje i na to stavimo ribu.

Način pripreme

Filete poprskamo sokom od limuna, pospemo solju i biberom. U tavi rastopimo maslac, dodamo isjeckan luk i začinsko bilje i na to stavimo ribu.

Prelijemo je crvenim vinom i dinstamo na umjerenoj temperaturi dok ne postane mekana. Tada je izvadimo i stavimo na toplo mjesto.

Od brašna i maslaca zamjesimo tijesto okrugla oblika, stavimo ga u umak i miješamo tako dugo dok se tiujesto ne otopi.
Umak začinimo konjakom, solju i biberom.

Ribu složimo na zagrijenom pladnju i prelijemo je umakom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Riblji fileti za sladokusce
1000g
ribljih fileta
malo
soli
malo
bibera
jedan
limun, sok od limuna
jedna
glavica luka
dvije
kašike maslaca
jedna
kašika nasjeckanog začinskog bilja
200ml
crvenog vina
20g
brašna
30g
maslaca
jedna
kašika konjaka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013