Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ražnjići od piletine

Ražnjići od piletine

Objavljeno 05.05.2010 u 11:48:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Piletina, ostala perad Jela sa žara Google+ account

Recept je pregledan: 23615 puta

Oprati pile pa isjeći tako da dobijemo komade pogodne...

Način pripreme

Oprati pile pa isjeći tako da dobijemo komade pogodne da ih mozemo nabosti na ražnjić.

Komade piletine staviti u posudu, a zatim dodati so.
Kada je posoljena piletina odstojala jedan sat ocijediti tekućinu koja se okapala sa piletine.
Zatim dodati ulje po mogućnosti pola maslinovo pola suncokretovo.
Dosoliti malo, dodati krupno persunovog lista (da bi se prije pečenja mogaodvojiti), zatim dodati sjeckani bijeli luk.

Ovako pripremljenu piletinu ostaviti na hladnom 2-3 sata.

Odvojiti peršunov list pa pripremljene komade nanizati na ražnjić i peći na umjerenoj vatri bez plamena na drvenom uglju ili briketu.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Ražnjiči od piletine
jedno
srednje veličine
malo
soli
jedna
vezica peršunovog lista
jedna
glavica bijelog luka
50ml
maslinovog ulja
50ml
suncokretovog ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013