Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pržene pastrmke

Pržene pastrmke

Objavljeno 20.11.2009 u 10:47:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 23666 puta

Očistiti pastrmke i staviti u napravljenu marinadu da odstoje prije przenja..

Način pripreme

Očistiti pastrmke i staviti u napravljenu marinadu da odstoje prije prženja.

Marinadu napraviti od 1 glavice bjelog luka sitno isjeckanog, vezica peršuna, ruzmarina, 100ml maslinova ulja, jedna kašikica začina od sušenog povrća, sok od jednog limuna.

Pripremiti maslinovo ulje, ribu očistiti od marinade zatim uvaljati u glatko brašno i ispržiti na ulju.

Marinadu procjediti pa u nju dodati dvije tri kašike ulja na kojem ste pržili ribu, vrhnje za kuhanje i to preliti preko ispržene ribe.

Prženu pastrmku ukrasiti kriškama limuna i zelenom salatom.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Pržene pastrmke
1000g
pastrmke
-
maslinovo ulje za prženje
-
malo brašna
100ml
vrhnja za kuhanje
Marinada
jedna
glavica bijelog luka
vezica
peršunovog lista
malo
ruzmarina
100ml
maslinova ulja
jedna
kašikica začina od sušenog povrća
jedan
limun ( sok od limuna )
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013