Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pržena deverika

Pržena deverika

Objavljeno 01.10.2009 u 14:34:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 26992 puta

Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.

Način pripreme

Ribu deveriku očistiti. Zatim je odozgo prema dole oštrim nožem nasjeći na svakih 2-3 milimetra. Proreze nasoliti ( ovim dobivmao da se smanji broj sitnih kosti ) i malo nacijediti soka od limuna.
Tako ostaviti da odstoji 3-4 sata.

Kada je odstojala ocijedimo je i uvaljamo u 1/3 kukuruznog i 2/3 bijelog brašna.

U tavu nasuti ulja 10 milimetara.
Ugrijemo ulje da bude vrelo i u njemu pržimo ribu. Kada malo porumeni sa obje strane smanjiti temperaturu i nastaviti pržiti.
Riba je pržena kada prilikom okretanja u tavi ne prska ulje.

Kada je gotova po želji možete preliti sa marinadom od ulja, limuna, sjeckanog biljelog luka i sjeckanog sviježeg peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pržena deverika
šest
srednjih deverika
50g
kukuruznoga brašna
100g
bijeloga brašna
dva
limuna
malo
soli
po
potrebi ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013