Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pita zeljanica

Pita zeljanica

Objavljeno 14.12.2009 u 15:57:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 26585 puta

Jufku razviti, osušiti je, sjeći nožem na komade pa...

Način pripreme

U brašno staviti malo soli i ulja, vodom zakuhati 2 jufke i ostaviti dvadesetak minuta da odstoje.

Fil napraviti od sira, jaja, malo soli, kajmaka griza i sitno isjeckanog špinata.

Jufku razviti, osušiti je, sjeći nožem na komade pa slagati u tepsiju.
Malo ih između jufki uljiti i stavljati fil koji ste podijelili na pet dijelova.
Postupak nastaviti i sa drugom jufkom.

Kad ste pitu složili pomastiti je maslacem i peći na 200C stepeni oko 45 minuta.

Kad je gotova preliti sa kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Pita zeljanica
500g
brašna
malo
soli
tri
kašike ulja
-
voda
Fil
jedan
mladi sir
100g
kajmaka
četiri
jaja
500g
špinata
četiri
kašike griza
tri
kašike ulja
malo
soli
Za polijevanje
malo
ulja
malo
maslaca
-
kajmak ili vrhnje za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013