Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pita sa prasom, porilukom, prazilukom

Pita sa prasom, porilukom, prazilukom

Objavljeno 25.01.2010 u 16:36:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 27621 puta

Prasu oprati, isjeći u kolutove, staviti u sud...

Način pripreme

Prasu oprati, isjeći u kolutove, staviti u sud sa zagrijanim uljem, dodati bibera, poklopiti i omekšati.
Rižu kuhati u dosta slanoj vodi, a kad bude mekana, ocijediti i pomiješati sa prasom.

Tepsiju ili pleh namazati uljem i staviti na dno 1-2 kore poprskane uljem, a zidove tepsije obložiti korama, pa staviti nadjev od riže i prase, zatim opet kore i nadjev dok se sve ne upotrebi.
Poslijednji red kora poprskati uljem, pa peći pitu u prethodno zagrcjanoj rerni.

Uz ovu pitu se služi kiselo mlijeko.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pita sa prasom, porilukom, prazilukom
400g
gotovih jufki
500g
prase
40g
ulja
malo
soli
malo
bibera
100g
riže
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čehobašić Jasna (02.06.2011 19:25:40)
Kontam dakle da se praziluk ili poriluk zove još prasa.Više sam puta nailazila na to ime ali nisam znala šta je to.Svič‘a mi se to i stoga što je jednostavno a zasitno

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013