Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pileća supa

Pileća supa

Objavljeno 24.11.2009 u 12:14:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 14621 puta

Na ulju propržite sitno isjeckan luk, mrkvu i korijen peršuna...

Način pripreme

Na ulju propržite sitno isjeckan luk, mrkvu i korijen peršuna. Dodajte pileće meso narezano na male komade te grašak.

Dinstajte 15 minuta podlijevajući toplom vodom. Kad piletina omekša, dodajte litru tople vode i limun narezan na pola.

Kad zakipi, posolite, pobiberite i dodajte brašno razmućeno u malo hladne vode.

Od jajeta, dvije do tri kašike brašna, malo soli umutite okruglice (neka budu sitnije) i dodajte u kipuću supu.

Ostavite na vatri dok okruglice ne omekšaju.
Pospite nasjeckanim listom od peršuna.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

pileća supa
500g
pilećeg filea
50ml
ulja
jedna
glavica luka
dvije
kašike oštrog brašna
jedan
limun
četiri
mrkve
dva
korjena peršuna
malo
soli
malo
bibera
list
peršuna
-
voda
Okruglice
jedno
jaje
2-3
kašike oštrog brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013