Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečena teleća koljenica

Pečena teleća koljenica

Objavljeno 26.11.2009 u 12:17:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 11197 puta

Povrće, paradajz sa sokom, bosiljak, majčinu dušicu i lovorov list složiti u sud za pečenje sa pokolopcem...

Način pripreme

Komade koljenice natrljati solju i biberom. Oljušteni crni luk, mrkvu i očišćeni celer isjeći na komade.

Povrće, paradajz sa sokom, bosiljak, majčinu dušicu i lovorov list složiti u sud za pečenje sa pokolopcem.

Preko toga staviti komade koljenice, poklopiti sud i staviti da se peće na temperaturi 220°C oko 1 sat.

Peršunov list oprati, otresti od kapljica vode i sitno ga nasjeckati.

Sitno izribati limunovu koru i isjeckati oljušten bijeli luk.

Na kraju meso posuti ovom miješavinom.

Ukrasiti liskom celera i sl.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pečena teleća koljenica
jedna
teleća koljenica (isječena)
malo
soli
malo
bibera
dvije
glavice crnog luka
dvije
mrkve
jedan
veći celer
tri
tri paradajza srednje veličine
jedna
kašikica suhog bosiljka
jedna
kašikica suhe majčine dušice
jedan
list lovora
jedna
vezica peršunovog lista
malo
kore do limuna
četiri
čehna bijelog luka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013