Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pečena štuka

Pečena štuka

Objavljeno 19.02.2010 u 11:09:31 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 28152 puta

Očišćenu štuku probodite na više mijesta oštrim nožem i u proreze stavite komadiće maslaca sa dodatkom bijelog luka...

Način pripreme

Očišćenu štuku probodite na više mijesta oštrim nožem i u proreze stavite komadiće maslaca sa dodatkom bijelog luka. Maslac mora biti gotov smrznut da bi se mogao sjeckati.

Posolite i pobiberite, premažite uljem, stavite u podmazan pleh i pecite na umjerenoj zagrijanoj rerni na temperaturi oko 250°C stepeni oko 30 minuta. Kada štuka omekša, prelijte je umućenim kiselim vrhnjem, pospite crvenom paprikom i ostavite još nekoliko minuta u rerni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečena štuka
1500g
očišćene štuke
100g
maslaca sa aromom bijelog luka
100ml
kiselog vrhnja
dvije
kašikice crvene paprike
malo
bibera
malo
soli
50ml
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013