Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečena štuka

Pečena štuka

Objavljeno 19.02.2010 u 11:09:31 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 9431 puta

Očišćenu štuku probodite na više mijesta oštrim nožem i u proreze stavite komadiće maslaca sa dodatkom bijelog luka...

Način pripreme

Očišćenu štuku probodite na više mijesta oštrim nožem i u proreze stavite komadiće maslaca sa dodatkom bijelog luka. Maslac mora biti gotov smrznut da bi se mogao sjeckati.
Posolite i pobiberite, premažite uljem, stavite u podmazan pleh i pecite na umjerenoj zagrijanoj rerni na temperaturi oko 250C stepeni oko 30 minuta.

Kada štuka omekša prelijte je umućenim kiselim vrhnjem, pospite crvenom paprikom i ostavite još nekoliko minuta u rerni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečena štuka
1500g
očišćene štuke
100g
maslaca sa aromom bijelog luka
100ml
kiselog vrhnja
dvije
kašikice crvene paprike
malo
bibera
malo
soli
50ml
ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013