Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Parmezan uštipci

Parmezan uštipci

Objavljeno 05.05.2010 u 10:38:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 21097 puta

U ohlađenu smjesu umiješajte žumanjke...

Način pripreme

Mlijeko i maslac stavite u posudu na štednjak.
Mali dio mlijeka oduzmite od spomenute količine i izmiješajte s brašnom u jednoličnu masu.

Kad mlijeko zakipi, dodajte kašicu i kuhajte miješajući dok se ne počne odljepljivati od kuhače.
Zatim ga skinite sa štednjaka i ostavite da se ohladi.

U ohlađenu smjesu umiješajte žumanjke jedan po jedan, zatim kiselo vrhnje, ribani parmezan, so i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.

U tavu stavite ulje za prženje, pa u vruće stavljajte kašikom dio po dio dobivene smjese i pržite uštipke na umjerenoj temperaturi.

Kad dobiju lijepu žutosmeđu boju, izvadite ih iz ulja i pospite parmezanom.

Poslužite tople kao mali obrok uz umak ili salatu, ili kao prilog mesnim jelima.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Parmezan uštipci
100g
brašna
250ml
mlijeka
70g
maslaca
četiri
jaja
pet
kašika kiselog vrhnja
30g
parmezana
-
ulje za prženje
-
parmezan za posipanje
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013