Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Paluza

Paluza

Objavljeno 24.11.2009 u 22:10:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hladni dezerti Google+ account

Recept je pregledan: 22683 puta

Posebno u 200ml vode razmutiti nišestu i dodati u...

Način pripreme

Staviti 1 l vode da prokuha i dodati šećer.

Posebno u 200ml vode razmutiti nišestu i dodati u vodu sa šećerom, kad prokuha ostaviti jos desetak minuta na smanjenoj vatri da se kuha.

Sasuti u zdjelice da se ohladi. U paluzu možete dodati i orahe, grožđice ili sezonsko voće bilo da ga prokuhate ili svježe.

Servira se potpuno hladna.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Paluza
1000ml
vode
pet
kašika šećera
pet
kašika nišeste
-
voće po želji
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:
hilmo arnaut (10.06.2017 20:23:40)
Molim nekog ko mi moze objasniti kako se priprema brasno za paluzu HVALA

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013