Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Otilia

Otilia

Objavljeno 07.02.2010 u 14:03:16 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 6351 puta

Na kraju umiješajte badem i čokoladu...

Način pripreme

Maslac miješajte dok se ne zapjeni. Postepeno dodajite šećer, vanilin šećer, jaja i rum.
Dodajte gustin, prašak za pecivo i brašno pomiješajte pa dodajite jednu po jednu kašiku maslaca.
Na kraju umiješajte badem i čokoladu.

Tijesto pecite u četvrtastom obliku namaštenom i posutom mrvicama.
Pecite 50-60 minuta na temperaturi od 200C stepeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Otilia
250g
maslaca
50g
gustina
200g
šećera
jedna
vrećica vanilin šećera
četiri
jaja
jedna
kašika ruma
200g
brašna
jedna
mala kašikica praška za pecivo
150g
samljevenog badema
100g
sitno rezane čokolade
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (26.04.2010 12:05:45) Brisi
50g gustina.
sedyyy (20.04.2010 20:30:39)
izgleda super ali me zanima jedno u receptu pise gustin a ja nigdije nevidim u sastojcima da pise gustin , pa molim da samo dodate ako ide koliko grama ,,.... Hvala unaprijed

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013