Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Nepečena torta sa bananama

Nepečena torta sa bananama

Objavljeno 13.12.2009 u 21:27:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 51882 puta

Preko tijesta redati banane isječene na krugove...

Način pripreme

Zamijesiti, šećer, jaje, mljeveni keks, mljevene orahe, limunov sok, rum i par kockica rastopljene čokolade.

Masu podijeliti na dva dijela, oblikovati je po želji u vidu kruga ili pravougaonika. Staviti na ravan pladanj posut šećerom u prahu.

Preko tijesta redati banane isječene na krugove, a šupljine između njih popuniti kremom. Banane prekriti preostalim tijestom, a preko njega debeli sloj šlag kreme. Kerma: Pjenasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Dodati po dužini sječene žele bombone i malo čokoladnih mrvica.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Tijesto
250g
šećera
jedno
jaje
100g
mljevenog keksa
200g
oraha
jedan
limun
tri
kašike ruma
jedan
red čokolade
Nadjev
500g
banana
Krema
125g
putera
tri
kašike šećere u prahu
-
žele bombone
-
čokoladne mrvice
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
suna (15.12.2009 11:43:11) Brisi
A šta znači \"šaRRenije\", možda sa dva R bude rahlija :)). Ipak sam ja za \"MinoTonu\", a Samir, neka pravi bombu u svom vlastitom aranžmanu :)) i najavi ličnu opasnost :)))
Eldar (15.12.2009 11:32:03)
Pardon monotona
Eldar (15.12.2009 11:31:44)
Mislim da ne bi bila \"minotona\" ni bez zele bonbona, al ovako je sarrenije. Ne bi bio loše ni suseno voce, kajsije, smokve, suhe sljive, grozdjice...
samir (14.12.2009 15:19:48)
Napraviš bomba tortu, pa onda onim srednjim filom zamijeniš žele bombone
suna (14.12.2009 13:55:21) Brisi
Ispravka, monotona :)
suna (14.12.2009 13:53:39) Brisi
Idana, mozes ih zamijeniti kandiranim vocem, ili suhim, prije upotrebe malo ih staviti u vodu da omeksaju. To je više da ne bude minotona sto se tice boje. Pozzz
Idana (14.12.2009 12:12:45)
Cime bi se mogle zamijeniti zele bonbone? Pozz

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013