Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Natur šnicle

Natur šnicle

Objavljeno 04.01.2010 u 16:12:45 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 7922 puta

Meso od buta treba oprati, zatim izrezati u tanke šnicle...

Način pripreme

Meso od buta treba oprati, zatim izrezati u tanke šnicle (odreske). Svaku šniclu tučkom za meso lagano izlupati, posoliti i natrljati bijelim lukom.

U šerpi zagrijati maslac, staviti šnicle i brzo peći s obje strane.

Soku od šnicli dodati nekoliko kapi soka od limuna i 3-4 kašike tople vode i malo prokuhati.

Ovim sokom preliti šnicle i služiti s povrćem.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Natur šnicle
500g
mlade junetine ili teletine
dva
čehna bijelog luka
tri
kašike maslaca
malo
soli
malo
soka od limuna
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013