Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Musaka sa tikvicama

Musaka sa tikvicama

Objavljeno 15.04.2010 u 11:57:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 20421 puta

U vatrostalnu zdjelu redati tikvice pa...

Način pripreme

U tavi zagrijati malo ulja i dodati sitno isjeckanu glavicu crvenog luka, zatim meso, izrendanu mrkvu i na kockice isjeckan oguljen paradajz, so sa začinskim povrćem i peršunov list.
Kratko prodinstati dok meso ne promjeni boju.

Tikvice oprati i isjeći ih po dužini na šnite, uvaljati u brašno i propržti na ulju sa jedne i druge strane da omekšaju.

Staviti ih na papir da upije višak masnoće.

U vatrostalnu zdjelu redati tikvice pa na njih fil, a okolo poredati uspravno red tikvica sa kojima na kraju zatvarate musaku.

Umutiti jaje, dodati vrhnje za kuhanje i preliti preko musake.
Peći je od prilike oko 3o-35 minuta na oko 200°C stepeni dok musaka ne porumeni.

Prilikom serviranja možete koristiti vrhnje za kuhanje.

|
Recept je objavila/o: munevera_m

Sastojci

Musaka sa tikvicama
četiri
manje tikvice
250g
mljevenog mesa
jedna
glavica luka
jedan
paradajz
malo
peršunovog lista
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
ulja
malo
brašna
jedno
jaje
-
vrhnje za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013