Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Musaka sa prasom

Musaka sa prasom

Objavljeno 23.02.2010 u 10:55:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 26696 puta

U tavi na ulju prodinstati luk, pa staviti faširano meso...

Način pripreme

Prasu očistiti isjeći na kolutove i obariti par minuta.
U tavi na ulju prodinstati luk, pa staviti faširano meso, pa još malo dinstati. Dodati sve začine i sok od paradjz sosa (2 kasike paradajz sosa raznutite u vodi)i lovorov list.

U vatrostalnu ili zemljanu posudu redati red prase pa red faširanog mesa dok sve ne utrošite.
Na kraju dodati kajmak i naribanu mocarelu.
Musaku peći odprilike oko pola sata na 200-220C stepeni.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Musaka sa prasom
500g
prase
250g
mljevenog mesa
jedna
glavica crvenog luka
jedan
manji list lovora
malo
peršunovog lista
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike
75ml
soka od paradajza
malo
ulja
50ml
kisele pavlake
30g
sira mocarele
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
donabella (08.01.2011 19:12:07)
sve bi bilo dobro da znam što je prasa...............Poriluk valjda?

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013