Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Masna pogača

Masna pogača

Objavljeno 04.01.2010 u 16:20:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 20684 puta

Nakon dvadesetak minuta ponovo razviti jufku, namazati maslacem...

Način pripreme

U brašno umješati germu, so i šećer, dodati jaje i bjelanjak pa tijesto zakuhati mlakim mlijekom. Razviti u okruglu jufku i premazati sa jednom trećinom maslaca. Jufku zasjeći na osam dijelova ali ne skroz do sredine jufke pa krajeve podići prema sredini formirajuci kao loptu.

Nakon dvadesetak minuta ponovo razviti jufku, namazati maslacem, zasjeći i opet napraviti kao loptu. Isto ponoviti i treći put s tim da tijesto stavite u tepsiju. Mozete ga okolo zasjeći nožem ili makazama, premazati žumanjkom i posuti sjemenkama po želji.

Pogaču staviti u hladnu rernu, ukljičiti na 220C stepeni. Kad se rerna zagrije smanjiti temperaturu na 180°C stepeni i peći pogaču oko 40 minuta.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Masna pogača
1000g
brašna
dvije
kesice suhe germe
tri
kašikice soli
jedna
kašikica šećera
jedno
jaje
jedan
bjelanjak
400ml
mlakog mlijeka
Premaz
250g
maslaca
jedan
žumanjak
Posip
-
sjemenke
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013