Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Lovačko meso

Lovačko meso

Objavljeno 20.10.2009 u 13:12:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 13147 puta

Istucite šnicle, posolite, pobiberite i ostavite da malo odstoje. Suho meso isjecite...

Način pripreme

Istucite šnicle, posolite i ostavite da malo odstoje. Suho meso isjecite na režnjeve i začinite biberom.

Na svaku šniclu stavite komadić suhog mesa i kolutić kiselog krastavca, zavijte u rolnu i pričvrstite čačkalicom.

Sitno izrezan crni luk ispržite na ulju i kad porumeni dodajte kašikicu crvene paprike, preko luka poredajte uvijeno meso i dinstajte uz povremeno dolijevanje mlake vode.

Kada meso omekša izvadite ga, poredajte u odgovarajuću posudu i prelijte umakom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Lovačko meso
1000g
šnicle teletina ili mlada junetina
200g
suhog mesa
pet
glavica crnog luka
100g
kiselih krastavaca
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašikica crvene paprike
100ml
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013