Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kupus kalja

Kupus kalja

Objavljeno 26.11.2009 u 14:50:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 15005 puta

Kupus očistiti, oprati, isjeći i dodati ga mesu kada bude mekano. Staviti paradajza...

Način pripreme

Na zagrijano ulje staviti sjeckanog crvenog i bijelog luka i ovčijeg mesa isječenog na komade pa poklopiti i dinstati dok meso ne omekani.

Kupus očistiti, oprati, isjeći i dodati ga mesu kada bude mekano. Staviti paradajza isječenog na kolutove, posoliti, dodati crvene paprike i bibera.
Naliti tople vode i kuhati na tihoj vatri.

Kada sve omekša, razmutiti malo brašna u malo hladne vode i nasuti u kupus pa prokuhati oko 10 minuta.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Kupus kalja
500g
ovčijeg mesa
1000g
kupusa
malo
ulja
tri
čehna bijelog luka
četiri
svježa paradajza
jedna
glavica crvenog luka
malo
crvene paprike
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašika brašna
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013