Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Krem supa od leće

Krem supa od leće

Objavljeno 23.11.2009 u 09:35:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 18792 puta

Pustite da provri, a zatim neka se lagano kuha 15 minuta...

Način pripreme

U tavu uspite ulje, stavite luk i svježu ili zamrznutu crvenu papriku kojoj su odstranjene sjemenke. Dinstajte 30 minuta na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte bijeli luk i kuhajte narednih deset minuta. Ostavite na stranu da se ohladi.

U međuvremenu, u šerpu stavite vodu s dva lovorova lista i dodajte leću. Pustite da provri, a zatim neka se lagano kuha 15 minuta, ili dok zrna leće postanu mekana. Kada je kuhano skinite sa šporeta i izvadite listove lovora.

Skinite kožicu sa paprike, bijelom luku odstranite ljusku, a zatim sjedinite papriku, luk i bijeli luk sa lećom i tečnošću u kojoj se kuhala. Sve uspite u blender, kako bi ste dobili kremastu masu.

Posolite i dodajte biber. Servirajte supu uz lepinu ili somun.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Krem supa od leče
dvije
glevice crvenog luka nasjeckanog na komadiće
dvije
kašike maslinova ulja
jedna
paprika crvena srednje velićine bez sjemenki
četiri
čehna bijelog luka sa ljuskom
125g
obarene leće
600ml
vode
dva
lovorova lista
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013