Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Klepe

Klepe

Objavljeno 22.11.2009 u 21:24:44 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 49797 puta

Od tijesta razviti deblju jufku. Isjeći na kvadrate veličine oko 3x6cm...

Način pripreme

U brašno staviti so, ulje i jaja pa mlakom vodom zakuhati tvrđu jufku kao za rezance. Ostaviti bar pola sata pokriveno.

Od tijesta razviti deblju jufku. Isjeći na kvadrate veličine oko 3x6cm pa na jednu polovinu redati pripremljeni fil od mesa, crvenog luka i začina. Preklopiti drugom slobodnom polovinom da dobijemo klepe veličine 3x3cm.

Kuhati ih u dosta ključale slane vode u koju dodate malo ulja. Kad klepe isplivaju na površinu tad su skuhane.

Vaditi ih na tanjir, preliti kajmakom i otopljenim maslacem.

Po želji posuti sitno sjeckanim bjelim lukom i biberom.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Tijesto
500g
brašna
tri
jaja
dvije
kašike ulja
malo
soli
-
mlake vode
Fil
400g
mljevene junetine
jedna
glavica crvenog luka isjeckana sitno
malo
soli
malo
bibera
Preliv
250g
kajmaka ili vrhnja
100g
rastopljenog maslaca
-
sitno sjeckanog bijelog luka po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013