Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Klepe, kulaci

Klepe, kulaci

Objavljeno 09.10.2009 u 11:18:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 32037 puta

Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji. Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu.

Način pripreme

Zamjesiti dvije jufke malo tvrđe kao za pite i ostaviti da malo odstoji.
Zatim razviti oklagijom i staviti posebno na krpu ili stoljnjak koji upotrebljavate za pitu. Jufke se ne maste. Pripremiti mljevenog mesa otprilike 250g za dvije jufke.

Isjeckati crnog luka, staviti soli i bibera.

Zatim jufke sjeći kao za baklave. U svaku kockicu stavljati pomalo mesa i zatim svaku zatvoriti. U jednu dublju šerpu staviti da voda vri koju ste prethodno malo posolili. U kipuću vodu stavljati po 10-tak kulaka. Kulaci su gotovi kada isplivaju na površinu. Ostavite ih još jedan minut dva na površini vode prije nego ih počnete vaditi. Kulake vaditi šupljom kašikom ili u đevđir te kada se malo ocijede ih zatim redati u jednu tepsiju.

Kada su svi kulaci gotovi, rastopiti malo maslaca dodati na to crvenu papriku i posuti po klepama, zatim kajmakom  preliti preko kulaka.
Preko možete nasjeckati malo bijelog luka.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Klepe, kulaci
400g
brašna bijelog
250g
mljevene junetine
jedna
glavica luka
malo
soli
malo
bibera
50g
maslaca
300g
kajmaka
malo
crvene paprike
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013