Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Kadaif

Kadaif

Objavljeno 20.09.2009 u 12:15:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 163404 puta

Sirov kadaif slažemo tepsiju namazanu puterom. Dok slažemo sirov kadaif, stavljamo orahe, grožđice i zaljevamo sa istopljenim puterom.

Način pripreme

Sirov kadaif slažemo tepsiju namazanu puterom. Dok slažemo
sirov kadaif, stavljamo orahe, grožđice i zaljevamo sa istopljenim puterom. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći na blagoj temperaturi dok ne porumeni.



Za to vrijeme pripremiti agdu. 600 g šećera stavimo u 1 litar
vode i kuhamo. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije
dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna
ili kriske i vanilin šećer.


Kadaif ne smijemo zaljevati kada je vruć niti ga zaljevati vrućom agdom. Ohlađen kadaif se reže na kocke.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kadaif
500g
sirovog kadaifa
250g
putera, maslaca
150-200g
oraha
100g
grožđica
600g
šećera
dva
vanilin šećer
jedan
limun
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (15.11.2010 20:14:05) Brisi
Termicki neobradjen, to je sirov.
ljubica1 (15.11.2010 10:03:45)
kako misliš sirov kadaif, ja ga poznam samo kao osušenog u vrečici

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013