Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Hurmašice s kokosom

Hurmašice s kokosom

Objavljeno 20.09.2009 u 12:56:43 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 188172 puta

Napraviti smjesu ( mikserom ) u koju ćemo staviti maslac, pavlaku, prašak za pecivo, jaje, kašiku ulja, kokos, fildžan šećera, sok od limuna.

Način pripreme

Napraviti smjesu ( mikserom ) u koju ćemo staviti maslac, pavlaku, prašak za pecivo, jaje, kašiku ulja, kokos, fildžan šećera, sok od limuna. Kada se smjesa izjednači sipati brašno.
Od smjese formirati hurmašice, složiti u tepsiju i peći u rerni na umjerenoj vatri.

Agdu napraviti od pola litre vode i jednog kilograma šećera.
Dodati kriške limuna. Neka kuha dok se šećer potpuno rastvori. Kada zaljevamo hurmašice trebaju da budu ohlađene, a agda vruća.
Neka ovako zalivene prenoće. Poslužiti hladne.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Hurmašice s kokosom
250g
maslaca
50g
kokosa
dvije
velike kašike pavlake
jedan
prašak za pecivo
jedna
velika ulja
jedan
veći limun
800 do 900
bijelog brašna, odrediti
jedno
jaje
Agda
1000g
šećera
500ml
vode
jedan
limun
Komentari na recept
Vaš komentar:
kaduna (17.03.2013 16:30:20)
dali ikad iko proba ove recepte, ovdje pise 900 g brasna, nije nikako moguce.
bosanskikuhar (25.10.2012 18:17:16)
U rerni (pečnici).
gocapucko (24.10.2012 19:47:08)
Molim Vas recite mi da li se peku ili se prze na vrelom ulju? Unapred hvala.
Eldar (21.02.2012 18:03:51) Brisi
Odlicne!
bosanskikuhar (05.05.2011 15:23:51)
Rukom se oblikuju. pozdrav
(05.05.2011 13:47:13)
turbododo (06.04.2011 23:13:48)
Pošto nisam neki veliki kuhar kako se oblikuju - dali se tijesto valja oklagijom ili se samo rukom uzimaju komadi?
Hvala puno na odgovoru.
dtomic6 (14.11.2010 21:21:55)
vjerovatno su dobre...
l bijelic (17.09.2010 23:03:33)
super su nisam ih dugo pravilo ali sutra cu probati
bosanskikuhar (13.10.2009 10:06:45)
Hvala na ispravci nedostajao je taj podatak, dodali smo ga. 900g brašna

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013