Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Hobotnica kao predjelo ili salata

Hobotnica kao predjelo ili salata

Objavljeno 08.12.2009 u 17:24:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Salate Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Google+ account

Recept je pregledan: 10652 puta

Hobotnicu očistiti i oprati..

Način pripreme

Hobotnicu očistiti i oprati, dobro je istucati kuhinjskim čekićem, zatim kuhati oko 45 minuta.

Istovrameno skuhati krompir u drugoj posudi, oguliti ga i narezeti na kockice u njega dodati sitno sjeckani bijeli luk, ulje sol, biber i limunov sok.

Preko krompira možemo staviti cijelu kuhanu hobotnicu ili je nasjeckati i pomiješati. Služiti toplo ili hladno.
Ukrasiti sa par grančica peršuna.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Hobotnica kao predjelo
1000g
hobotnice
500g
krompira
jedna
glavica bijelog luka
200ml
maslinovog ulja
jedan
limun
malo
soli
malo
bibera
malo
lista peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013