Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Halva

Halva

Objavljeno 16.10.2009 u 07:48:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 53019 puta

Maslo zagrijati u šerpi i na njemu pržiti brašno, koje se mora miješati da ne izgori...

Način pripreme

Maslo zagrijati u šerpi i na njemu pržiti brašno, koje se mora miješati da ne izgori. Smjesu pržiti na laganoj temepraturi sve dok ne poprimi finu zlatno žutu boju.

U drugoj posudi napraviti šerbe od vode i šećera i vanilin-šećera. Vrućim šerbetom zaliti prethodno napravljenu smjesu i brzo miješati dok se halva ne zgusne, odnosno, ne počne odvajati od kašike.

Halvu vaditi tako da kašikom oblikujete lokume i redate ih po tanjuru. Možete je posuti šećerom u prahu i mljevenim orasima.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Halva
jedna
šolja brašna
jedna
šolja masla
jedna
šolja šećera
jedna
šolja vode
jedan
vanilin šećer
Komentari na recept
Vaš komentar:
Fatmagul (24.02.2012 10:04:18)
Kako halva fino mirise!!!mmmmm
Eldar (04.01.2010 17:12:54) Brisi
Kolika god je šolja ista je mjera za sve sastojke, jedino što možete dodati vaniliju po želji.
Mala (04.01.2010 12:09:06)
kolike velicine solje
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013