Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Domaći burek

Domaći burek

Objavljeno 10.11.2009 u 20:21:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 122903 puta

Zakuhati jufke od 500g brašna, malo soli i malo ulja...

Način pripreme

Zakuhati jufke od 500g brašna, malo soli i malo ulja. Izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvući.
Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode.

Jufku zarolati sa obje strane, praesjeći između pa praviti male kolutove.
Poredati u pleh, pomastiti maslom i peći oko 30 minuta na 250C stepeni.
Pečen burek zaliti hladnom, malo posoljenom vodom, vratiti još malo u rernu.
Izvaditi i ostaviti da malo omekne.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Juhke
500g
brašna
malo
ulja
malo
soli
-
voda
Nadjev
400g
faširanog mesa
-
sjecanog luka po želji
malo
bibera
malo
soli
malo
vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
KARMEN (08.12.2012 01:33:28)
super recepti,odusevljena sam.Hvala Bosanski kuhar <3

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013