Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Bosanski lokum

Bosanski lokum

Objavljeno 23.11.2009 u 12:37:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Ostalo Google+ account

Recept je pregledan: 100631 puta

Praviti lokume i sušiti u rerni na 100C...

Način pripreme

Umuti se pjenasto jedan puter, ulje, jedna kašikica vanilin šećera i sećer.

Zatim dodati brašno, da bude gusto toliko da se ne raspada. Dobro umijesiti tijesto.

Praviti lokume i sušiti u rerni na 100C.
Prilikom sušenja ne smiju da požute.

Kad se ohlade uvaljati u šećer u prahu i vanilin šećer.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bosanski lokum
250g
putera
sedam
kašika ulja
sedam
kašika šećera
-
brašna do opisane gustine
jedna
kašika vanilin šećera
Posip
-
šećer u prahu
-
vanilin šećer
Komentari na recept
Vaš komentar:
Nurija (10.12.2011 23:05:48)
Hvala!
Eldar (10.12.2011 11:47:45) Brisi
Dok ne budu prhki i suhi. Prelomimo pa vidimo
Nurija (10.12.2011 11:28:50)
Koliko dugo se pecu u rerni?
nedim (23.11.2009 15:23:30)
super :)
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013