Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanska potkriza

Bosanska potkriza

Objavljeno 16.10.2009 u 08:30:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 54943 puta

Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu...

Način pripreme

Prosijano brašno pomješati sa sodom bikarbonom, dodati so i vodu. Zamjesiti glatko tijesto, oblikovati u polu loptu i nanjeti u pleh podmazan sa malo ulja.

Pogaču rastanjiti po dnu tepsije, izbosti viljuškom na nekoliko mjesta i ostaviti da stoji, na sobnoj temperaturi 20 minuta .

Premazati površinu pogače sa malo ulja i na 220°C peći 30-35 minuta. Pečenu pogaču poprskati hladnom vodom, uviti u čistu krpu i ostaviti malo da se prohladi.

Meso oprati, zaliti hladnom vodom i staviti da se kuha. Dodati oljušten i na četvrtine isječen luk, peršun, lovorov list, so i biber. Meso kuhati na srednjoj temperaturi, a zatim ga sitnije isparčati.

Pogaču isjeći na tanke kriške i poređati u tepsiju. Preko kriški raspodjeliti meso, preliti saftom u kome se meso kuhalo i na 250°C oko 15 minuta peći/zapeći.

Potkriza se služi vruća.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Tijesto
750g
brašna
jedna
kašičica sode bikarbone
400ml
hladne vode
dvije
male kašikice soli
malo
ulja
Poljev
500g
junećeg mesa
tri
glavice crvenog luka
dva
lovorova lista
malo
peršuna
malo
soli
malo
bibera
dvije
kašikice crvene paprike
100ml
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013