Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bamija sa teletinom

Bamija sa teletinom

Objavljeno 08.11.2009 u 23:22:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 113291 puta

Podlijevajte vrelom vodom dok meso ne omekša. Dok se meso dinsta...

Način pripreme

Na malo ulja zažutite sitno isjeckan crveni luk, dodajte na kolutove isjeckanu mrkvu, a na sve to, na kockice isjeckanu teletinu i lovorov list.

Podlijevajte vrelom vodom dok meso ne omekša. Dok se meso dinsta, u drugu šerpu naspite vodu i dodajte malo sirćeta. (Dvije supene kašike). U toj tekućini obarite bamiju koju ste prethodno skinuli sa konca. Potrebno je tek desetak minuta.

Kad je meso već skoro gotovo, dodajte ocijeđenu i pod hladnom vodom ispranu bamiju i pustite da se sve zajedno krčka još 15-ak minuta. Na kraju posolite, pobiberite i dodajte kašičicu aleve paprike. Pospite sitno isjeckanim peršunovim listom.

Postupak sa smrznutom bamijom je skoro isti, samo što se ona u tom slučaju ne kuha, nego samo onako zamrznuta izvadi iz vrećice, ispere pod mlazom hladne vode i doda mesu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za četiri osobe
50g
suve bamije
450g
teletine od plećke
dvije
glavice crvenog luka
malo
bibera
malo
soli
malo
crvene paprike
dvije
mrkve
malo
peršunovog lista
malo
sirćeta
-
ulja po izboru
jedan
lovorov list
jedan
limun
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013