Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Umak od crvenog luka

Umak od crvenog luka

Objavljeno 03.10.2011 u 11:23:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 14159 puta

Kada se maslac u posudi dobro zagrije, doda se šećer, a...

Način pripreme

Kada se maslac u posudi dobro zagrije, doda se šećer, a zatim isjeckan crveni luk.

Neprestano se miješa dok ne počne da žuti.
Tada se doda brašno, pa se miješa dok ne porumeni.

Zatim se razblaži masnom vodom (može od mesne kocke), pa se posoli i tako ostavi da polako kratko vrijeme vri.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 5 osoba
80g
maslaca
60g
brašna
dvije
glavice crvenog luka
250ml
mesne vode—supe
tri
kockice šećera
pola
kašike sirćeta
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013