Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta od jagoda

Torta od jagoda

Objavljeno 29.03.2011 u 11:29:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 21827 puta

U dubinu kolača stavite najprije sloj nadjeva, pa jagode i još...

Način pripreme

Tijesto ispecite dan ranije.
Maslac za tijesto izvadite iz hladnjaka barem sat ranije da se otopi.

Miješajte brašno sa maslacem i vanilin-šećerom.

Posebno miješajte jaja sa šećerom, pa kad dobijete lijepu, pjenastu masu, dodajte razmiješan maslac s brašnom, a na kraju vrhnje s praškom za pecivo.

Dobro sve promiješajte, pa dodajte tvrdi snijeg od bjelanjaka.

Ispecite u dva dijela promjera 25 cm.
Ostavite tijesto da se hladi.

Drugog dana u svakoj polovici izdubite udubinu (izvađeni dio tijesta možete iskoristiti za pripremanje neke kreme ili slično).


Zatim pripremite nadjev: istucite snijeg s malo soli, stavite posudu iznad pare i tucite dalje dodavajući malo-pomalo šećer. Tucite tako dalje na peri dok ne dobijete čvrstu mješavinu.

Kad se malo ohladi, operite jagode i veće narežite na pola.

U dubinu kolača stavite najprije sloj nadjeva, pa jagode i još jedan sloj nadjeva.
Zatim poklopite jedan dio na drugi tako da nadjev dođe na nadjev.

Prije posluživanja, istucite slatko vrhnje s vanilin-šećerom, premažite tortu i ukrasite jagodama.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit
200g
brašna
jedan
prašak za pecivo
jedan
vanilin šećer
dva
jaja
150g
šećera
50g
maslaca
100ml
slatkog vrhnja
Nadjev
šest
bjelanjaka
300g
šećera
malo
soli
200g
jagoda
400ml
slatkog vrhnja
tri
vanilin šećera
Ukras
-
jagode
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013