Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Torta od dva jaja

Torta od dva jaja

Objavljeno 17.10.2009 u 17:27:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Torte Google+ account

Recept je pregledan: 21979 puta

Umutiti maslac, jedno jaje i šećer...

Način pripreme

Umutiti maslac, jedno jaje i šećer. Dodati i mješati mlijeko, rum, brašno, orahe, prašak za pecivo i sok i koru od limuna.

Peći u 4 djela na 4 puta u plehu za tortu.

Fil: umutiti jaje, šećer, brašno, i kafu i skuhati na pari. Kad se ohladi, dodati pekmez i 100g maslaca.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Torta od dva jaja
100g
maslaca
jedno
jaje
140g
šećera
jedna
šoljica mlijeka
jedna
časica ruma
150g
brašna
100g
sjeckanih oraha
pola
praška za pecivo
jedan
limun
Za fil
jedno
jaje
dvije
kašike šećera
jedna
crne kafe
jedna
šoljica brašna
tri
kašike pekmeza
100g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013