Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teleća ili janjeća jetra u umaku od pavlake

Teleća ili janjeća jetra u umaku od pavlake

Objavljeno 13.02.2011 u 12:09:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 13050 puta

Svaki komad uvaljati u brašno i rumeno ispržiti na ulju...

Način pripreme

U tavu ili šerpu stavi se ulje da se zagrije.
Zatim oprati i isjeći jetru na tanke komade.
Svaki komad uvaljati u brašno i rumeno ispržiti na ulju sa jedne i druge strane.

Preko ispržene jetre preliti pavlaku i sitno sjeckan peršunov list.
Dodati so i biber, a po potrebi i malo tople vode i ostaviti da se u ovom soku samo kratko vrijeme dinsta.
Uz ovako pripremljenu jetru služiti crni hljeb i zelenu salatu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

teleća ili janjeća jetra u umaku od pavlake
40ml
ulja
500g
jetre teleće ili janjeće
dvije
kašike brašna
100ml
pavlake
-
peršunov list
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013