Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Teleća čorba

Teleća čorba

Objavljeno 13.01.2011 u 14:11:36 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 21087 puta

Začiniti žumancetom, mlijekom i sokom od...

Način pripreme

Meso isjeći na kocke i staviti u hladnu vodu.

Očistiti vezu zeleni i kuhati zajedno sa mesom.

Dodati šaku graška, jednu papriku baburu, jedan paradajz i so. Kuhati dok meso ne bude meko.

Napraviti blagu zapršku, sipati u čorbu i prokuhati. Začiniti žumancetom, mlijekom i sokom od limuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

teleća čorba
300g
teletine bez kosti
-
grašak (može zamrznuti i konzervirani)
malo
soli
jedna
paprika babura
jedan
paradajz ili konzervirani paradajz
malo
brašna
malo
ulja
jedno
žumance
malo
mlijeka
malo
soka od limuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013