Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Tagliollini sa tunjevinom i rajčicom

Tagliollini sa tunjevinom i rajčicom

Objavljeno 12.09.2012 u 11:17:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 4923 puta

Brzo i jednostavno

Način pripreme

Na zagrijanom maslinovom ulju pržite 2 češnja češnjaka narezana na četvrine dok ne počne tamniti, izvadite ga i ubacite sitno narezani crveni luk. Kada luk počne dobijati staklast izgled dodajte tunjevinu usitnjenu sa vilicom i pustite par minuta na skroz laganoj vatri da povuče arome.

Dodajte rajčicu narezanu na kockice dobro promiješajte i zatim dodajte 150 ml pasirane rajčice, origano i vino, dobro promiješajte i kuhjte na laganoj vatri cirka 15 minuta. Na polovini kuhanja umak posoliti po želji a na samom kraju kuhanja popapriti i posipati sa sitno nasjeckanim listovima peršina.

U loncu kuhati 3 ½ litre vode ( 1 litra vode na 100 grama tjestenine) i kad proključa posoliti, staviti par kapi ulja i tagliolline i dobro promiješati da se ne bi slijepili. Skuhati žal dente. Tjesteninu skinuti sa vatre, ocijediti ( ne do kraja) i ubaciti u tavu sa pripremljenim umakom, prevrnuti par puta i servirati na tanjure. Služiti toplo.

|
Recept je objavila/o: divlji prasac

Sastojci

Tagliollini sa tunjevinom i rajčicom
350 gr
tagliollina
dvije
konzerve tunjevine
-
sol
-
svježe mljeveni papar
-
maslinovo ulje
400g
rajčice bez kože u kockicama
150ml
pasirane rajčice
80ml
suhog bijelog vina
dva
češnja češnjaka
jedna
žličica origana
-
nasjeckani listovi peršina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013