Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Supa od cvekle

Supa od cvekle

Objavljeno 05.03.2013 u 08:51:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 16656 puta

Zdrava i ukusna supa od cvekle.

Način pripreme

Uzeti srednje komade cvekle, dobro ih oprati pa staviti u vodu da se kuhaju u koju smo dodali glavicu crvenog luka cijelu, malo peršuna i malo majčine dušice.

Kada je kuhana i mekana izvaditi je iz vode, oguliti i propasirati.

U propasiranu cveklu dodati pripremljenu supu po izboru (može od kocke) tj. razrijediti je na željenu gustoću.

Kuhati je kratko vrijeme, a onda na kraju začiniti razmućenim žumancetom.

Na kraju dodati komad maslaca.

U supu možete po izboru dodati kajmak, pavlaku, vrhnje...


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Supa od cvekle
750g
cvekle
jedna
glavica crvenog luka
malo
majčine dušice
malo
peršuna
-
supe (od kocke, mesa, povrća i sl.)
jedno
žumance
jedna
kašika maslaca ili margarina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013