Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Srdel sos

Srdel sos

Objavljeno 09.06.2011 u 15:06:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Umaci, prelivi, marinade Google+ account

Recept je pregledan: 5250 puta

Zatim, polako dodavati ulje uz miješanje, da bi...

Način pripreme

Tvrdo skuhati jaja, odvojiti žumanca, izgnječiti i umutiti sa dva sviježa žumanca.

Dodati so sa začinskim povrćem (ili neki drugi, po ukusu), senf, biber i izgnječene srdele.

Zatim, polako dodavati ulje uz miješanje, da bi se dobila kompaktna masa.

Na kraju dodati sirće i ponovo sve promiješati.

Bjelance sasvim sitno isjeckati i dodati na kraju.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Srdel sos
dva
cijela jajeta
dva
žumanca
jedna
kafena kašičica soli sa začinskim povrćem
četiri
slane srdele
jedna
kafena kašičica senfa
malo
bibera
jedna
supena kašika sirćeta
pet
supenih kašika ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013