Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sočni pileći file

Sočni pileći file

Objavljeno 18.02.2012 u 19:25:06 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 87381 puta

Kada je file skoro pečen skinuti sa vatre i ostaviti da odstoji pet minuta poklopljen...

Način pripreme

Pileći file (ne isječen) staviti na zagrijanu mješavinu maslinova ulja i maslaca. Brzo ga pržiti sa jedne strane dok se ne uhvati rumena pokožica, pa onda sa druge strane. Tava u kojoj se prži file mora biti sa poklopcen i poklopljena u toku prženja.

Kada je file skoro pečen skinuti sa vatre i ostaviti da odstoji pet minuta poklopljen u tavi u kojoj se pržio. Prije služenja posoliti i malo pobiberiti. Preliti sa saftom u kojem se pržio. Po želji dodati malo maslaca sa umiješanim bijelim izgnjećenim bijelim lukom.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Sočni Pileći file
jedan
pileći file
pola
kašike maslaca
jedna
kašika maslinova rafiniranog ulja
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013