Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Smuđ sa povrćem i pavlakom

Smuđ sa povrćem i pavlakom

Objavljeno 11.02.2013 u 09:27:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 1892 puta

Ko ima ribara u kući. Vrlo ukusan smuđ.

Način pripreme

Očistiti ribu odstraniti glavu i oprati.
Odvojiti filete na ovaj način: sa leđne strane od kičme odvajati u filete.

Poprskati pripremljene filete limunovim sokom.

Ostaviti da stoje oko petnaest minuta.
Kada su odstojali malo ih posoliti i pobiberiti.

Crveni luk i paprike isjeći na tanke rezance.

U dublju tavu sa poklopcem nasuti mješavinu biljnog i maslinovog ulja staviti, pa složiti pripremljene filete. Oko fileta staviti pripremljenu papriku i crveni luk. Dodati malo soli sa začinskim povrćem.

Naliti malo vode, kao bi se riba i povrće moglo dinstati.
Poklopiti i dinstati oko dvadeset minuta bez miješnja da se fileti ne bi raspali.

Kada je riba dinstana izvaditi je i staviti na sredinu u prethodno zagrijan tanjir.

Oko ribe poslagati povrće.

U pavlaku dodati malo crvene paprike (ko voli može ljute) i usitnjen bijeli luk.

Na preostali saft od dinstanja dodati pavlaku sa primjesama i kratko staviti na vatru da se dobro zagrije (ali da ne vri).

Pripremljenim umakom od pavlake preliti ribu.


Gotovim umakom preliti ribu, uz ovo služiti beli hieb.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Smuč‘ sa povrćem i pavlakom
jedan
smuđ oko 1,5kg
jedan
limun (sok od limuna)
malo
soli
malo
bibera
150g
crvenog
dvije
veće zelene parike
malo
maslinova ulja
malo
suncokretovog ulja
malo
soli sa začinskim povrćem
180ml
pavlake
jedna
mala kašikica crvene paprike
dva
češnja bijelog luka
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013