Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Šiš ćevap

Šiš ćevap

Objavljeno 13.05.2011 u 18:30:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Sa povrćem Janjetina, i teletina Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 14371 puta

Sada nabadati na drvene štapiće redom: meso, papriku i luk.

Način pripreme

Meso izrezati na male komadiće, kao što se reže za ražnjiće.

Papriku (bez sjemena) izrezati isto tako.
Luk na kolute debele 0,5cm.

Sada nabadati na drvene štapiće redom: meso, papriku, luk i paradajz.

Tako nanizane štapiće složiti u tepsiju da budu jedan uz drugi, i to samo u jednom redu.

Onda posoliti, preliti vrelim uljem i u rerni peći 15 minuta.

Nakon toga preliti, vodom i u rerni polagano završiti dinstanje.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šiš čevap
600g
junetine ili teletine od vrata bez kosti
300g
zelene paprike
400g
svježih rajčica
200g
luka
100ml
ulja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013